מרפאות מומחים - רפואת שיניים ואורתודנטיה לילדים, מתבגרים ומבוגרים

צוות המרפאה ושירותים רפואיים

מייסד המרפאה

רפואת שיניים לפעוטות ילדים ומתבגרים - המומחים/ות שלנו:

מומחי המרפאה ברפואת השיניים לפעוטות, לילדים ומתבגרים עוסקים במכלול תחומים הקשורים בשמירה על בריאות הפה והשיניים של הילד.

החל מגיל שנה ואחת לחצי שנה,מתבצעת בדיקה של השיניים ומערכת חלל הפה תוך מעקב אחר התפתחות המשנן והסגר.

במקביל ההורים מתודרכים בכללי ההיגיינה האורלית, תזונה נכונה והרגלים המסכנים את בריאות השיניים וצורת התפתחות המשנן והלסתות.

החל מגיל שלוש הילדים נכנסים למעקב וטיפול השינניות במרפאה ומתורגלים עם הוריהם בטכניקות הצחצוח ושימוש בעזרים נוספים כמו חוט דנטלי או קיסמים.

באופן שוטף מתבצעים טיפולי שיניים משמרים לסילוק מוקדי עששת . כל זאת בסביבת טיפול מרגיעה תוך שימוש במידת הצורך גם ב"גז צחוק" או תרופות מטשטשות (סדציה) להשגת שיתוף פעולה נאות של המטופל.

במקרים בהם שיתוף הפעולה עם המטופל אינו אפשרי, מתבצע הטיפול בהרדמה כללית במרכז רפואי.

כאמור, בכל מפגש תקופתי חצי שנתי מתבצע מעקב אחר התפתחות המשנן והסגר ובמידת הצורך המטופל מופנה לייעוץ אורתודונטי הזמין במרפאתנו ונשקלת התערבות לפתרון הבעיה. התערבות אורתודונטית בגיל המשנן המעורב (משנן נשיר וקבוע) יכולה למנוע או לפשט את הצורך בטיפול אורתודונטי בגיל מאוחר יותר.

אורתודונטיה לילדים מתבגרים ומבוגרים - המומחים/ות שלנו:

אורתודונטיה עוסקת במניעה ובתיקון של ליקויי סגר, בהכוונת גדילת הלסתות ובהענקת חיוך יפה על ידי יישור השיניים. החיוך היפה משפר את הביטחון העצמי ואת ההשתלבות בחברה.

בבדיקה האורתודונטית הראשונית נעשית אבחנה קלינית של הסגר והחריגות בו לעומת הסגר הרצוי. ניתנות תשובות לשאלות: האם לטפל ומתי לטפל, נקבע העיתוי המתאים להתערבות פעילה על ידי הכוונת השיניים לבקיעה רצויה או התערבות בהתנהגות הרקמות הרכות כגון דחיפת לשון, או מניעת הרגלים, שעלולים להזיק למבנה הסגר והפנים (מציצת אצבע, דחיפת לשון וכדומה).

כמו כן נקבע העיתוי הרצוי להתערבות אורתודונטית או למעקב לפני התערבות כזו.
לפי הצורך מופנה/ית הנבדק/ת להשלמת רישומים כגון תמונות פנים ושיניים, צילומי רנטגן ואנליזה שלהם.

לעתים קביעת תכנית טיפול אידיאלית וחלופותיה תדרוש נטילת מידות, כדי לקבל את תבנית השיניים בגבס

תכנית הטיפול תלויה במבנה הפנים ובמצב הסגר, וכן בנכונות המטופל לקחת חלק פעיל בטיפול על ידי הרכבת המכשירים הדרושים ושמירה על ניקיון השיניים

במהלך הטיפול נערכים מפגשים למעקב התקדמות הטיפול ולהפעלת המכשירים מדי מספר שבועות עד לקבלת התוצאה הרצויה.
אז מוסרים המכשירים הפעילים ונמסרים אמצעים לשמירת תוצאות הטיפול על ידי המטופל

טיפולי מניעה לילדים מתבגרים ומבוגרים - המומחים/ות שלנו:

לשיננית מספר תפקידים שאמורים לשמור על בריאות הפה של המטופלים בני כל הגילים:

  • ניקוי השיניים מרובד החיידקים (פלאק) והסרת אבנית.
  • הדרכת המטופלים הצעירים והוריהם והמטופלים המבוגרים ומתן הסבר מפורט והדגמות מעשיות כיצד לשמור על שיניים נקיות ובריאות.עם מברשת השיניים ועזרים נוספים כמי פה או חוט דנטלי.
  • טיפולי פלואוריד תקופתיים בסיום הניקוי להגברת עמידות מעטפת השן להתקפות חומצות וחיידקים.
  • עידוד המוטיבציה לשמירת ההיגיינה האורלית בעצם החזרה לטיפול שיננית כל 6 חודשים מגיל צעיר אשר מקבע את החשיבות של ההרגל ההיגייני היומיומי.
  • בזמן טיפול אורתודונטי תכיפות טיפולי שיננית כל 3-4 חודשים, למניעת הסיכון בהיווצרות עששת ודלקות חניכיים ,משום שהפלטות ,הסמכים , החוטים האורתודונטיים הצמודים לשיניים, צוברים רובד חיידקים ואבנית ומקשים על הצחצוח הרגיל.
  • מתן ייעוץ בנושאים תזונתיים – כמו הפחתה של משקאות מוגזים וחטיפים מתוקים המפתים כל כך, בכדי לשמור על זגוגית השן ולמנוע עששת.

ייעוץ תזונתי והפרעות אכילה - המומחים/ות שלנו:

אצל ילדים, בדיוק כמו אצל מבוגרים, תזונה נכונה קשורה בתפריט מגוון ומאוזן המספק את הכמות הנדרשת של כל המרכיבים התזונתיים: חלבונים פחמימות, שומנים, ויטמינים ומינרלים במינון הנכון.

תזונה מאוזנת משפיעה על הבריאות ועל תהליכי הגדילה והתפתחות של ילדים ונוער והיא חשובה במיוחד עקב השלכותיה לטווח ארוך.

בחברה מודרנית, אנו עדים לכך שבחלק ניכר מהילדים ונוער התזונה אינה תמיד מאוזנת. ילדים אוכלים לרוב את מה שהם אוהבים ולעיתים קרובות אינם בוחרים מזונות בעלי ערך תזונתי גבוה.
כתוצאה מכך, תפריטם עלול לא להכיל את כל המרכיבים התזונתיים הנדרשים הן מבחינה כמותית והן מבחינה איכותית.

בעשור אחרון נושא אורח חיים בריא הולך וגובר בציבור, לא רק בשל התעניינות בתחום התזונה וכל מה שקשור אליה, אלה גם בגלל שקיימת מגפת השמנה עולמית שפוגעת בכל הגילאים.

כמו שמחלת ההשמנה הולכת ותופסת תאוצה, במקביל אליה גיל הפרעות אכילה (מסוג אנורקסיה נרבוזה ובולימיה) הולך ויורד.

ליד זה קיימת קבוצה של ילדים אשר מסרבים לאכול ו/או סלקטיביים באוכל, וכתוצאה מכך ההורים מודאגים וחוששים שילדיהם לא מקבלים תזונה מתאימה.

צוות מרפאה פרארפואי:

יצירת קשר

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות:

© כל הזכויות שמורות למרפאת מומחים